Béres
Csodadoki
Kriszti néni és én
Készitette: Szőke Natasa Szófia / 6 éves Szőke Natasa Szófia rajza

Szavazatszám: 21

Üllő gyerek Közös kép a megrajzolt orvossal
Image

Három havonta járunk hozzá, immár négy esztendeje. Mindig nagyon kedves, barátságos, aranyos. Beszélget velem és mindig kapok matricát is a vizsgálatok után. Sokat köszönhetünk neki!

A megrajzolt orvos:

Image
Dr. Sevcic Krisztina Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet (ORFI) - Klinikai Immunológiai, Felnőtt- és Gyermekreumatológiai Osztály Budapest reumatológus, gyermekgyógyász szakorvos

1991-ben végeztem a budapesti Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán. Tulajdonképpen mindig gyermekgyógyász akartam lenni, már az orvosi egyetemre is ezért mentem, az egyetemi évek alatt mégis egy másik szakterület, a reumatológia fele fordult érdeklődésem. Az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetben kezdtem dolgozni, ott találkoztam először gyermekreumatológiai esetekkel. Rögtön tudtam, hogy ez lesz az én szakterületem. Munkám során mindig törekedtem jó kapcsolat kialakítására kis betegeimmel és szüleikkel egyaránt. A gyermekreumatológiai betegségek többsége krónikus, éveken át elhúzódó, a gyermeket sok esetben egész élete során elkísérő kórképek, melyek során szülőnek, betegnek sokszor komoly döntéseket kell hozni a kezeléssel kapcsolatban és a gyermekeknek nem ritkán fájdalmas beavatkozásokon kell átesniük. Nagyon fontosnak tartom tehát a megfelelő tájékoztatást, a gyermek ill. szülők bizalmának elnyerését, hogy a szükséges információk birtokában felelős döntéseket tudjanak hozni. Azt is fontosnak tartom, hogy a vizitek jó hangulatban teljenek, hogy a gyermek ne félelemmel, szorongva jöjjön a vizsgálatra. Egy síró, a vizsgálat közben rúgkapáló gyermeket nehéz megvizsgálni, ilyen helyzetben finomabb elváltozásokat szinte lehetetlen észrevenni. Ha az ismételt vizitek során sikerül a gyermek bizalmát elnyerni, a vizsgálat során nyugodtan fog viselkedni, így az én dolgom is sokkal könnyebb lesz és a gyermeknek sem okoznak lelki traumát az ismételt vizsgálatok. Több kollégám kérdezte, amikor megtudta, hogy gyermekreumatológiával szeretnék foglalkozni, hogy nem sajnálom-e a gyermekeket, hogy tudok gyermekeket kezelni? Amikor ezt elmeséltem akkori főnökömnek, Dr. Balogh Zsoltnak, erre a következő kérdést tette fel: Hogyha mindenki így gondolkozna, ki segítene ezeken a beteg gyermekeken? Hát bízom benne, hogy eddigi munkám során és ezután is még sokukon tudok segíteni.

Támogatók és Partnerek

SESAME PR
Magyar Rajztanárok Országos Egyesülete